Zakaj se lotiti programa GUM?

Znano je, da imajo programi, ki združujejo mlade in starejše, pozitivne učinke na obe starostni skupini – na primer na premagovanje in preprečevanje osamljenosti, zmanjševanje depresije in izboljšanje samopodobe. Združevanje generacij s telesno dejavnostjo in gibanjem bo izboljšalo tudi telesno, duševno in socialno zdravje vseh vpletenih.


Ključni podatki o ozadju in trendi, ki jih morate poznati

Da bi bil program GUM uspešen, je pomembno razumeti temeljne ključne trende.

Ne pozabite, da so za program GUM starejši opredeljeni kot 65+ let in mladi kot mladi od 16 do 24 let (starejši mladostniki in mlajši odrasli).

Tukaj je nekaj koristnih osnovnih informacij o teh dveh ciljnih skupinah.
Poznajte svoje občinstvo

Torej želite oblikovati uspešen program GUM. To je super! Prva stvar, ki jo morate zbrati, so informacije o vašem občinstvu.

Tu so naši nasveti, ki vam bodo pomagali kvalificirati vaše občinstvo za medgeneracijske dejavnosti. Na podlagi izkušenj verjamemo, da so to najpomembnejši dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri pripravi programa dejavnosti GUM.


Pričakovane koristi medgeneracijskih dejavnosti

V tem videu partnerji iz projekta GUM iz vse Evrope predstavljajo pričakovane koristi medgeneracijskih dejavnosti.

Če želite izvedeti več, vas vabimo, da si ogledate raziskavo GUM o uspešni izvedbi projektov medgeneracijskega sodelovanja.


"Project is funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them."